Sunday, March 11, 2007

Abyste však tomuto náležitě vnitřně rozuměli, upozorňuji vás na to, že je-li řeč o božské moudrosti bývá tato vždy, mluví-li se o ní samé,jmenována v jednotném čísle. Božská láska se však často jmenuje v množném čísle, protože vše, co tu je ve veškeré nekonečnosti a věčnosti, vzešlo z ní. Rozumíte-li nyní předcházejícímu, nebude zatěžko porozumět dvěma stejně znějícím posledním veršům, které nejsou nic jiného nežli živé, pokorné opakování dřívějšího a znějí takto : Zjednej nám pomoc v nouzi, anebo ty věčné Světlo budiž a zůstávej věčným vůdcem své lásky, neboť lidská sama o sobě je nezpůsobilá, ježto jakákoli láska bez svatého světla je jen pouhou samu sebe stravující sebeláskou.
Proto dej Bože, aby Láska Tebou vykonávala všechny skutky, tak bude temnota jako největší nepřítel života na věky podmaněna. Je však nepřítelem lásky to, že je bez Boha slepá. Spojena s Bohem, anebo s věčným Světlem je však nejvyšší mocí, silou a svrchovaností, jíž musí celá nekonečnost na nejslabší pokyn věčně poslouchat.
Konečně vám ještě dodávám, že tyto odhalené verše mají dvojí vztah a to právě tak, jako se vztahují na Mne, tak se také vztahují i na každého jednotlivého člověka.
Pochopte je tedy hodně hluboko v srdci,ano co nejhlouběji, tak vám vzejde veliké světlo v noci vašeho srdce. Amen.
Má milost, láska a slitování s vámi všemi. Amen