Monday, March 26, 2007

8.) Otázka: Nepraví často pohled více nežli slovo a nespočívá často v pohledu více moci, nežli ve slově?
Odpověď: Ó ano, mluví-li pohledem duch! Měl by ses však takto tázat:Spočívá v duchovním slově více moci nežli ve slově jazyka. Pak bys byl své otázce ihned porozuměl pravý důvod.

9.) Otázka: Ó Pane! Jak je rozumět místu ve Zjevení Janově kapitola 19. verš 17. a 18.: „Pojďte, shromážděte se k velké hostině Boží, abyste jedli těla králů a těla vojevůdců a těla silných a těla ořů i jejich jezdců a Těla všech svobodných i otroků?“
Odpověď: Ó Můj milý příteli ! Tomu nerozumíš ?! - Hle, hleď! Tu velkou hostinu máš už před sebou a ty se můžeš nicméně na to ptát jako někdo, kdo hledá něco, zatím co to drží v ruce?! Má láska, toto svaté město, je přece ta velká hostina, jež časem stráví všechno světské. Hle, to je ta velká hostina Boží, k níž jste právě zváni! Hle, takový je smysl nebem zde zvěstovaný. Ó příteli, přijď, přijď cele k hostině !

10.) Otázka: Mohu za někoho kdo je ve Francii, působit tak, aby se zdržel určitého jednání, anebo aby byl k nějakému jednání povzbuzen?
Odpověď:Já ti pravím, láskou a z ní vzcházející živou ve Mně, nejen na někoho ve Francii, nýbrž na někoho ještě mnohem vzdálenějšího a kdyby byl i na Siriu anebo nekonečně dále, neboť se Mnou můžeš vše, beze Mne však nic ! To ti nebude jistě cizí . Proto miluj a věř, tak vždy zvítězíš! AMEN.