Sunday, April 01, 2007

Jako se duchu zamlouvá jen to,co je jeho přirozeností, tak se světu zamlouvá také jen to, co je jeho přirozeností:zde je na pravém místě přísloví, které praví: Rovné se nejraději druží k rovnému. (Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá) Také od stromů a ostatních rostlin by bylo žádoucí, aby místo předchozího květu a ještě mnohých jiných jaksi obřadných zjevů vydávaly raději ihned zralé plody, ale tato věc už jinak nejde, má-li se z velkého okruhu jsoucna vše, co je ještě nejdoleji, být obráceno vzhůru a dospět tu k věčné svobodě! Musí proto také být dopuštěno, aby vedle oné jedině správné duchovní cesty byly světu ponechány také jeho různé pobočné a mnohdy dokonce i nejkřiklavější scestí, na kterých by nicméně časem mohl být uveden buď tu nebo tam někdo na správnou cestu. Či mohli by snad prvenci, kteří se přicházejí zdola, být ihned pokřtěni do jedině pravé vnitřní církve ducha ? To by nešlo právě tak, jako ihned zralý plod nějakého stromu bez předchozího květu .
Kníže noci a smrti musí tedy vedle pravé církve, která je postavena na skále Petrově, mít svou světskou kapli, ale z této kaple jde nicméně cesta do pravé církve a on nemůže zabránit nikomu, kdo chce přejít z této kaple do pravé církve, jako nemohl vám zabránit, abyste z podobné kaple nepřešli do Mé pravé církve a zůstali v ní na věky !
Představte si však pod pravou církví Marii a pod světskou kaplí Martu, která dělá mnoho hluku pro světské věci, zatím co Maria se svou nejlepší stránkou naslouchá u Mých nohou Mé nauce, která jediná je světlo a život a přijímá ji do srdce! - Když však jejich bratr byl v hrobě, plakaly nicméně obě stejně a přišly ke Mně, abych vzkřísil toho, jenž ležel mrtev v hrobě - zabalený a všecek páchl zetlíváním !!!
Leč o tom nic více dále! - Myslím, že z tohoto daru budete moci zcela snadno vyrozumět, proč jsou dopuštěny vedle pravé církve Petrovy v srdci také církve vnější, říkat tudíž o tom něco dalšího bylo by také úplně zbytečné. Proto o tom dobře rozjímejte ve svém srdci ! Amen.

Labels: