Wednesday, September 20, 2006

Ano v říši čistých duchů trvá ovšem duchovní Slunce v němž přebývám se Svými osobně: toto Slunce je však prostorově viditelné všude všem těm andělům a duchům, kteří mne mají láskou ve svém srdci. Ostatním však také není nikde viditelné a k nalezení a i kdyby je chtěli v celém nekonečném prostoru hledat a nalézt: neboť u těch, v nichž je srdce slepé, je také duchovní zrak slepý a oni duchovní Slunce vidí ještě méně, nežli vidí úplně slepý na této Zemi Slunce přirozené.
Já jsem však tímto duchovním Sluncem všude přítomen a mohu také vstoupit jevově v jsoucno a osobně působit kdykoli a kdekoli chci a nemusím Se napřed s nikým radit, ani ve světě duchů a ještě méně ve světě hmoty: zato však všichni blažení andělé a duchové, mají-li vykonat nějaký velký skutek ve jménu Mém, radí se napřed se Mnou.
Co se naproti tomu týče jejich obyčejných jednání v Mém Království, nacházejí k nim pokyny vždy ve svých nebeských příbytcích, jaké však tyto jsou, o tom jste již dostali zprávu v „Duchovním Slunci.“