Friday, August 18, 2006

Při této příležitosti byl ovšem častěji podporován v psaní jedním velmi nakloněným přítelem, ježto v té době bylo mu již přes sto let. Tento jeho přítel měl též jméno Jan, které si však nechal dát Janem, když ho tento evangelista křtil a vylil na něho Mého Ducha: tento přítel Janův byl totiž rodem Řek a měl ovšem také zcela jiné jméno, na němž nám pramálo záleží, protože nebylo celkem historicky proslulé, ač náležel ke služebnictvu „Řeka Cada.
Kdo by měl čas a byl majetný mohl by se ještě dnešního dne přesvědčit o pobytu Janově na jihovýchodě tohoto asijskořeckého ostrova, který za doby mořského přílivu představuje téměř úplný ostrov, neboť souvisí s pevninou Asie jen uzoučkým skalnatým rozeklaným ostrohem.
A tak tedy nyní také víme, jak je to podle pravdy s Janem, on jest, byl a zůstává Mým miláčkem a kdo žije a jedná podle jeho evangelia, bude Mnou považován za jemu rovného.
Je-li pro vás v evangeliích ještě někde něco zdánlivě si odporujícího, anebo se snad vyskytlo,obraťte se na mne a Já vám to vysvětlím, jako jsem vám dosud s láskou a ochotou vysvětloval. Myslím však,že v nich již mnoho záhadného nenajdete: neboť mnoho je vysvětleno již v Janovi a co je pro všechny učence tohoto světa nejzávažnějšího, mohu vám nyní vysvětlit Já.
V této době však nechám ještě zcela kuriosní světské učence na Sebe útočit: upozorňuji vás na to abyste se jejich spásy, přijdete-li na ně nepohoršovali, neboť Já toto dopouštím, abych tomu pohanskému popství učinil všestranně konec. Neboť bude-li jejich Salvator mundi zničen, čím se potom stanou oni sami a z jejich církevních zřízení ?
Nakonec již nic více nežli placenými hrobníky: a u nich bude potom platit: Nechte mrtvé pochovávat mrtvými, vy živí však pojďte za mnou ! Amen.