Sunday, March 26, 2006

Myšlenka a vůle

zemského správce byla dobrá,ale když všechen dav po propuštění Barabáše jen tvrdošijněji trval na ukřižování a nechtěl o žalářování Ježíše ani slyšet a Piláta nazval zbabělcem, tu byl Pilát v nejvyšším stupni rozhořčen a pravil “Bídáci, vezměte si tohoto zločince, jenž je spravedlivější nežli vy a tito vaši katani ! Táhněte a učiňte s ním, co chcete, mé svědectví o něm a o vás bude vlastnoručně následovat!“ S těmito slovy se vzdálil a odevzdal jim Ježíše, kterého pak velekněží pomocí katanů dali, jak známo uchopit a ukřižovat.
Co Pilát učinil dále, je vám známo, jakož i to že vyhověl přátelům Ježíšovým v tom, co od něho požadovali. Že však se Pilát a jeho žena později stali tajně sami křesťany a že Pilát svým přesným popsáním velmi podezřelého židovského kněžstva přispěl velice k tomu, že as za třicet let poté byl Jeruzalém Římany zcela zničen a Židé byli rozprášeni do celého světa, to je nyní ovšem jen nemnohým na Zemi známo, vám však je to oznámeno proto, abyste ubohého Piláta neproklínali, jako to stále činí tisícové a miliony, ač nyní máte také docela dobře vědět, co se tu vše muselo stát podle Mého věčného úradku, jak jsem to zcela otevřeně pověděl dvěma učedníkům jdoucím do Emaus, abych jim ukázal, co chtěl Bůh a aby poté mírnili svou neomezenou nenávist vůči knězům.
Vy sice nemáte nenávist k Pilátovi, ale nicméně přece se vám zdá být trochu“zatraceným chlapem“, který by Mne mohl snadno zachránit, kdyby jen byl býval tomu zcela vážně chtěl ! Leč přitom neuvážíte, že Bůh se nikterak nemusí dávat zachraňovat z nějakého nebezpečí přeubohým, slabým člověkem! Nebo se skutečně domníváte, že by Pilát byl býval sto provést něco takového, aby zachránil Toho, Jenž přikazoval moři a větrům a Jenž je jediným věčným Zachráncem všech lidí a duchů? ?
Ó hleďte, to a ještě tak mnohé je u vás ještě velmi slabé a ještě silně babylonské /římské/! Vždyť Písmo muselo být naplněno a tak bylo na kříži odpuštěno všem, kteří nevěděli co činí'.je-li tomu tak,nechte budoucně ubohého Piláta přece také poněkud více žít, nežli tomu bylo doposud u vás! Amen!
To pravím vám,abyste Piláta budoucně nesoudili! Amen,amen, amen !