Monday, September 04, 2006

Když Esejští obdrželi touto cestou úplné potvrzení toho, nemeškali ani na okamžik a sdělili tuto zvěst vrchnímu místodržícímu Cyreniovi do Tyru poselstvím, jehož se zúčastnil též náš mládenec.
Cyrenius přijal toto poselství velmi vlídně a podržel u svého dvora tohoto mládence, jenž mohl tomuto starci mnoho vyprávět, co byl sám u Mne viděl a ode Mne slyšel.
To naplnilo Cyrenia jakož i později jeho bratra Kornelia nejtrpčí touhou po pomstě vůči veškerému židovskému kněžstvu, takže oba přísahali, že učiní vše možné,aby za tento zločin spáchaný na Mně co nejneúprosněji potrestali všechny arcižidy.
Pilát, zemský správce v Jeruzalémě, obdržel tím také brzy consilium abeundi, nesměl se do Říma již vůbec navrátit, nýbrž musel si zřídit svůj domov v blízkosti dnešní Neapole a to v jedné poustevně nedaleko zaniklé Pompeje, kde se ještě dnešního dne nalézá ve skále vytesaná chodba s nápisem: „Příbytek Pontského Piláta“ a v jednom dosti hlubokém do skály vytesaném výklenku, který byl nalezen zazděný, přišlo se na několik spisů, které se týkaly Mne a které se nachází dnes v jedné knihovně v Neapoli, ale dají se sotva upotřebit, protože byly nalezeny ve stavu zpolo-zuhelnatělém