Thursday, February 08, 2007

Kde asi jsou tyto děti nyní? - Za děly, meči a kopími jistě ne. Kde však žije nyní pokorný národ, jenž by žil pospolu v míru pravé bratrské lásky za mými ochrannými zbraněmi ? A kde je mír, tam je jen z bázně před děly, meči a kopími.Ó, jak málo žije nyní na Zemi těch, kteří by mohli právem slout dětmi Božími , a jak málo je blažených! Neboť všechno to táhne nyní se zbraněmi, buď se zbraní v ruce, anebo se špičatým dvousečným jazykem! Kde jsou tedy ti pokojní? Kde blažení ?Kde děti Boží?

Lukáš 14.34. Mat,5.13.: “Je-li sůl zkažená, čím se má solit?“

Tento text ve formě otázky platí zejména pro nynější dobu, kdy se téměř veškerá sůl stala bez chuti, prázdnou a zkaženou, protože se již nevykopává z hor lásky, nýbrž se připravuje jen ze stok sobectví.Řekněte Mně, jakou chuť dostanou nedozrálé a nezralé plody, kořeněné touto solí? Či nedává nyní již každý otec své děti kvůli příští slušné samostatnosti a kvůli chlebu s ní spojenému tímto neřádem skrz naskrz prosolovat?! Ó, dostane se jim jednou také v Mém Království samostatnosti na věky ve velké hojnosti! Také Já je dovedu tak samostatně a tak o samotě o sobě postavit, že se k nim jistě nic nepřihlíží, neboť učiním

je sochami, jako ženu Lotovu a pak je postavím do věčně osamělých opuštěných krajin: Tam ať si svou sůl samostatnosti uchovávají nezkráceně na věky ! Rozumíte také nyní oné zkažené soli ?