Thursday, November 30, 2006

Kdo se však staví proti Duchu, tomu odpuštěno nebude ani časně ani věčně! Neboť Otce a Syna lze se domoci, ale věčně nikdy ne přenekonečného Ducha Otcova a Synova, kteříž jsou jedno, jako člověk a jeho láska anebo jeho srdce úplně jedno a jedním se mohou stát s Otcem a Synem, byli-li tito přijati do lásky srdce, neboť Duch je ve všech věcech nekonečný a tedy na věky nedosažitelný a nedocílitelný!-
Člověk spadnuvší se střechy zůstane ležet na zemi a může tedy být opět uzdraven, nespadl-li příliš tvrdě, anebo spadne-li někdo do vody, může být také ještě zachráněn, byl-li jeho pád zpozorován ale vypadl-li by někdo se Země do nekonečnosti kdo by jej mohl zachránit,anebo padl-li by do ohnivého moře, kdo jej zachrání před spálením a úplným od ohně strávením?!
Proto se modlete a bděte, abyste nepadli v pokušení,neboť je strašné dostat se skrze nadutost, pýchu a zpupnost do ruky Ducha Božího! Kdo tu padne - padne na věky: kdo však stoupá v pokoře, ten bude věčně stoupat v lásce a moudrosti od světla ke světlu! Amen.