Thursday, April 13, 2006

Na pobřeží

Středozemního moře je dosud nejzachovalejší obec Joppe' Tyrus a Sidon jsou úplné zříceniny, rovněž Sardes a Laodicea.Na místě těchto starých světových měst jsou nyní jen zcela nuzné rybářské chatrče, ve zříceninách se zdržuje všeliká divoká zvěř, šakal a hyena nejsou tu řídkými zjevy a ubozí rybáři musí být při svém lovu až po zuby ozbrojeni.
Ze všech Mnou zejména v posledním roce Mé učitelské doby navštívených měst jsou na východním břehu Galilejského moře a údolí Jordánu už jen tu a tam čas od času Beduiny obývané zříceniny a to proto,že jsou zbudovány ze samých starých, převelice tvrdých čedičových kamenů a již za Mé doby měly stáří téměř 2000 let a byly obývány po většině Řeky a Římany.
Tak je také ještě v Horní Sýrii několik Mnou navštěvovaných obcí, avšak těm lidé nevěnovali pozornost proto, že předně jsou jim příliš vzdálené a za druhé, že se jejich jména nevyskytují v nynějších čtyřech evangeliích.
A tak můžeš být s Mým pojmenováním míst celé Palestiny spokojen, neboť jsem je právě již pro předvídané modlářství z jejich existence tak zcela vymazal, že v této době není po nich již ani stopy.